Uuendage regulaarselt oma arvutit ja kasutage viirustõrjet!

Viimasel ajal on liikvele sattunud viirused, mis mõjuvad Teie andmetele laastavalt. Need viirused pääsevad märkamatult Teie arvutisse, kui Teil on nõrk viirusetõrje ja mis kõige tähtsam – uuendamata tarkvara. Need viirused kasutavad aegunud tarkvara turvaauke, et end Teie arvuti süsteemi sisse süüa. Mõnel kuulsamal viirusel on isegi peiteaeg ca 5 päeva, mille saatel ta toimetab vaikselt ja märkamatult Teie andmete kallal. Viirus nimega “Citroni” krüpteerib Teie andmed ära ja heidab seejärel nn. “lunarahanõude” Teie töölauale (vt pilti). Sel juhul tuleks pöörduda spetsialistide poole, kes suudavad hea õnne korral Teie andmed päästa. Kindlasti ei tohi lunaraha maksta, sest selle peale ei juhtu muud kui jääte rahast ilma ning ei tohiks ka üritada andmeid ise taastada ega arvutiga edasi töötada. See vähendab võimalust andmeid taastada. Enamasti aitab sellistest viirustest hoiduda regulaarne tarkvara uuendamine, toimiv viirustõrje ning ettevaatlikkus kummaliste e-mailide suhtes.

Veebruari alguses andis Microsoft välja ka uuendused, mis aitavad tõkestada uusi ohtlikke viiruseid. Üks nende seas on viirus, mida saadetakse nn. “pildi kujul” ehk .TIFF formaadis Teie e-posti. Pahaaimamatult pilti avades annate viirusele täieliku kontrolli oma arvuti üle. Uuendused peaksid selle turvaaugu kõrvaldama, seega uuendage oma arvuti esimesel võimalusel.

 

 

Kontakt

It-Spets International OÜ

Aadress: Ahtri 12, ruum 104, I korrus, Tallinn

Tel: +372 661 1860
Mob: +372 5305 9052
E-post: info(at)itspets.ee